Kaleidoskop bioskop: septembar

Početak škole i zatišje dečije graje po ulicama; mesec ispitnih rokova; doba last minute ponuda za Grčku; najezda smrdibuba; poslednji zraci sunca koji greju kosti; miris zimnice koji se širi iz komšijskih podruma i lišće koje šuška pod nogama, samo su neki od pokazatelja da je zvanično počeo septembar i da ponovo radi Kaleidoskop bioskop, koji će vam septembarske dane učiniti još lepšim.

Zato, udobno se smestite i pročitajte koji su to filmovi ušli u uži izbor liste šta gledati za vikend, pred spavanje, dok ležite u krevetu sa voljenom osobom, doručkujete, prokrastinirate itd.

Provereno dobro. Pogledano samo zbog vas (a i nas).

1. Adult World (2013)Ovo je jedan od onih filmova za koji ne gledate trejler već ga sasvim slučajno otkrijete na Cinemaxu dok perete suđe i shvatite da već devedeset i šest minuta sedite u fotelji sa periljkom u ruci i gledate Adult World. Film prati život Ejmi (Emma Roberts) novopečenog diplomca koji želi da postane poznati pesnik. Kada upozna Reta, (John Cusack) dežurnog sarkastičnog i namćorastog poetu koji sve shvata previše ozbiljno, naizgled sve dolazi na svoje mesto, ali čini se da život ima nešto drugačije u planu za nju. Topla indi preporuka.

2. School of Rock (2003)It's a long way to the top if you wanna rock 'n' roooooolll. Ovaj film. Septembarsko savršenstvo. Nakon što je izbačen iz rok benda, život Djuia Fina (Jack Black) pretvara se u njegovu najgoru noćnu moru, sve dok ne prihvati posao zamenskog učitelja u privatnoj osnovnoj školi. Međutim, umesto planiranog gradiva, stvari kreću u drugom smeru i on počinje spremanje učenika za Rat Bendova, takmičenje koje im može doneti nagradu od čak 10 0000 dolara. Obnovite znanje iz muzičke kulture, popijte pivo više, zaplešite uz Stivi Niks, a potom zapevajte Edge of Seventeen iz sveg glasa i slatko se nasmejte uz ovu komediju i neke od najboljih gitarskih rifova ovog veka.

3. American Animals (2018)Ovo nije bazirano na istinitom događaju, ovo jeste istinit dogadađaj, glavni je moto ove krimi drame, koja će vas poprilično brzo zaintrigirati, najviše zbog bizarnosti događaja koji je u pitanju. Grupa studenata iz Kentakija odlučuje da opljačka biblioteku sa retkim knjigama koje bi mogle da im donesu milione, ali ubrzo moraju da se suoče sa posledicama koje loš plan nosi sa sobom. American Animals obuhvata i intervjue sa četvoricom mladića koji su planirali ovu pljačku, čija svedočenja će vam biti podjednako neverovatna i groteskna. 

4. Katie Says Goodbye (2016)Još jedan od onih skrivenih dragulja na koje sasvim slučajno naiđete dok prebacujete kanale na televiziji pred spavanje, a onda shvatite da je već dva sata ujutru jer je komšijski petao dovoljno ljubazan da vas podseti na tu zanimljivu činjenicu. Sedamnaestogodišnja Kejti, naivna mlada devojka (Olivia Cooke), živi sa majkom u propalom gradiću u Arizoni Njen san je da se preseli u San Francisko i ,puna nade u bolje sutra, ona radi na ostvarenju svojih snova, ali da li će uspeti da ih realizuje, pogledajte film pa sami procenite.

5. Dark Phoenix (2019)Dark Phoenix će vas naterati da se zapitate šta smo sve spremni da učinimo za ljude koje volimo. Posvećen nedavno preminulom ocu marvelovih junaka, Stenu Liju, ovo ostvarenje predstavlja jednu solidnu avanturu mutanata Profesora Iksa, ali ovaj put u centru pažnje je Džin Grej: mlada devojka rođena sa telekinetičkim i telepatskim moćima. Na jednoj od spasilačkih misija u svemiru, ona biva obuzeta misterioznom materijom zbog čega dobija mračne moći, izlažući sve one do kojih joj je najviše stalo u opasnost. Kada na Zemlju stigne vrsta koja želi da zatre svaki trag čovečanstva, Džin (Sophie Turner) će morati da se uhvati u koštac sa problemima koje prevelika moć nosi sa sobom, kao i da donese odluke koje će uticati na sudbinu planete. Za sve ljubitelje marvelovih stripova, ali i za one koji to nisu.

Trejlere za svaki od navedenih filmova možete pogledati ovde. Uživajte i srećan septembar svima koji slave! 

Kaleidoskop bioskop: septembar Kaleidoskop bioskop: septembar Reviewed by jane'sworld007 on September 15, 2019 Rating: 5
Powered by Blogger.