Top 9 najzanimljivijih televizijskih srednjih škola


Šta Vam prvo padne na pamet kada pomislite "srednja škola"? Za neke će to biti prava noćna mora i odmah će prestati da se prisećaju časa fizičkog, nervoznog profesora ili usamljenosti i odbačenosti, a za neke će to predstavljati rajski tinejdž period u koji bi se ne razmišljajući odmah vratili. Bez obzira da li spadamo u grupu ljudi koji bi se odmah vratili ili onih koji bi taj čin ostavili za neko drugo vreme, moramo priznati da smo svi mi maštali o tome da pohađamo neku od srednjih škola koje smo gledali i pratili na televiziji. Pogledajte koje škole su prema istraživanju jednog poznatog sajta, izabrane kao najzanimljivije srednje škole za pohađanje, iako je većina tih učenika zapravo zašla u dvadesetpetu, ali nas to ionako nije interesovalo, bar ne mnogo, zar ne?

9. John Adams High, Boy Meets World
Poznata američka TV serija "Dečak upoznaje svet" koja se snimala tokom devedesetih godina je osvojila mnoga srca širom sveta. Mnoge generacije su odrastale uz nju i bile svedoci kako se tinejdžer Kori Metjus nosio sa raznim pitanjima prijateljstva, porodice, ljubavi, škole, a sem toga mnoge devojčice su potajno ili ne, bile zaljubljene u njega i proživljavale svaku epizodu serije sa njim u glavi. Eh da, taj Kori Metjus.

8. Degrassi High, DegrassiOvo je jedna od onih serija zbog koje sam trčala iz škole samo da bih stigla do pola dva, da bih mogla da gledam još uvek neotkrivenog Drejka ili onog automehaničara što se udvara nekoj plavuši (koja je zapravo u glavnoj ulozi) što nosi fiksnu protezu. Sada se prisećam i nekog plavušana kom se sviđala devojka u gotik/emo fazonu. Da su me pitali pre desetak godina da li bih pohađala srednju školu Degrasi, bez premišljanja bih im odgovorila sa "da, kad je upis?", ali opet govorimo o nečem pre deset godina.

7. Sunnydale High, Buffy The Vampire SlayerKao što već znate, srednjoškolski dani umeju da budu poprilično dosadni i jednolični, ali ukoliko se, nekim slučajem, nađete u ovoj školi, ona će biti sve sem dosadna. Ko god se ne plaši natprirodnog, posebno vampira, mogao bi da bude počasni učenik ove škole i da uz završnu diplomu dobije i kolac, da mu se nađe pri ruci za svaki slučaj, a i veliki plus je što bi tu bio i slatki vampir Ejndžel, sada poznatiji kao Ejdžnt But (Agent Čizmica, iz serije Bouns).

6. William McKinley High, Glee
U drugom periodu mog odrastanja, kad smo svi već imali internet i kad je televizija već bila na drugom mestu medija, ovo je bila od onih serija koje sam skidala dan i noć, samo da bih mogla što pre da je odgledam, jer nisam bila dovoljno strpljiva da gledam dve-tri epizode dnevno, već desetak. Ako ste ljubitelji muzike, smatram da će vam se, bar početne sezone veoma svideti. Jedan od glavnih glumaca ove serije, Kori Montit (Cory Monteith), je, nažalost, preminuo pre dve godine, što je i uticalo na pomalo smanjen i kvalitet i gledanost popularne serije "Gli" (veselje).

5. Palos Hills High, Awkward
Ako Vam neko ikada kaže You're welcome! u sarkastičnom prizvuku, onda su to sigurno čuli u ovoj seriji. Dženini problemi koji uglavnom uključuju i njenu prilično otkačenu savetnicu Val, Metttiiiijevo budalasto i nekima možda simpatično ponašanje, Tamarino neumorno pričanje i preterana ambicioznost i Sejdino prevrtanje očima uz već pomenutu krilaticu "You're welcome!" je samo delić onoga što će vas sačekati ukoliko skinete ovu seriju sa interneta. Uz "Awkward" ćete se sigurno slatko nasmejati i posle par odgledanih epizoda, torent će vam biti prebukiran njenim epizodama. "You're welcome!"

4. Constance Billard School For Girls, Gossip GirlIzgleda svaki raspust mora da obeleži po jedna tinejdž serija, a "Tračara" je bila ona koja je krasila raspust mog osmog razreda. Iako je ta zaluđenost trajala najkraće od svih, ipak sam joj posvetila dobar mesec. Tokom gledanja Tračare, može Vam se učiniti da se i nije baš tako lako nositi sa svom tom dramom, ali ormari puni markirane odeće, skupoceni apartmani i pristup uglavnom svemu i svačemu čine svo to tračarenje i zabadanje noževa u leđa mnogo podnošljivijim. Uostalom, da li su devojke zapravo i pratile ovu seriju u pravom smislu te reči ili su samo posmatrale i maštale o Denu Hamfriju/Čaku Basu/Nejtu Arčibaldu? Budimo realni.

3. Liberty High School, My So-Called Life
Evo još jedne stare dobre serije koja vam nudi beg od stvarnosti kroz prijteljstvo, različite probleme za koje se uvek nađe podobno rešenje, a najbolje od svega ona vam pruža iskrenost. Nisu baš SVI srednjoškolski dani tako brutalni ili dramatični. Ponekad je najteže pitanje "u koju boju da se ofarbam?" ili "kako ću stići sve ovo da naučim?" ili "šta ću da jedem?" ili "hoćeš sa mnom na odmor da kupimo sendviče?" Ukoliko vam se ne svidi ova serija, samo se setite da Džered Leto (Jared Leto) glumi u njoj i to je sve što za sada treba da znate. Zaboravite sve ostalo.

2. McKinley High School, Freaks and GeeksUkoliko se osećate potpuno odbačeno i usamljeno, pomalo čudno ili ekscentrično, možda i previše kul, onda je ovo prava serija za vas. Ako u bilo kom delu svog života naiđete na dilemu da li da svoj novac potrošite tako što ćete devojci platiti večeru ili uzeti novu akcionu figuru Jode iz Zvezdanih ratova, onda ne morate da tragate za svojom omiljenom serijom. Ona je upravo ispred vas. Naravno, i ako smatrate da je Džejms Franko (James Franco) pravi i jedini čovek za vas.

1. Lawndale High, Daria
Ovo je jedna od najboljih tinejdž serija devedesetih godina. Darija Morgendorfer će vam pokazati kako da se suočite sa svim idiotima koji su zalutali u vaš život. Kroz nju i njenu drugaricu Džejn, vi ćete imati pravu sliku o srednjoškolskom životu. Iako je Darija puna sarkastičnih komentara i pomalo neke gorčine i ravnodušnosti, ona je vrlo realna, a njena iskrenost će vas slatko nasmejati i naterati vas da pomislite koliko puta ste i vi baš to isto hteli da saopštite nekoj osobi.
Top 9 najzanimljivijih televizijskih srednjih škola Top 9 najzanimljivijih televizijskih srednjih škola Reviewed by jane'sworld007 on August 08, 2015 Rating: 5
Powered by Blogger.