PESMA NEDELJE: Alice in Chains - Would?


Alice in Chains je poznati američki grandž bend, oformljen u Sijetlu 1987. godine. Čine ga gitarista i tekstopisac Jerry Cantrell, pevač Layne Staley, bubnjar Sean Kinney i basista Mike Inez. Pored grandž bendova kao što su Nirvana, Soundgarden i Pearl Jam, Alice in Chains su stekli veliku popularnost u Americi i bili su veliki deo grandž (r)evolucije početkom devedesetih godina. Svoj zvuk opisuju kao mešavinu hevi metala, rokenrola i hard roka, a ne treba zaboraviti i odličan i moćan Lejnov vokal. Njihove najpoznatije numere su: "Rooster", "Would?", "Man in the Box", "Down in the Hole", "Nutshell" itd.


Pesma "Would?" je prvo objavljena 1992. godine u saundtraku romantične komedije "Singles", a kasnije ju je bend uvrstio na svoj drugi stdijski album "Dirt". Ova pesma je posvećena pevaču benda Mother  Love Bone, Endruu Vudu, koji je u svojoj 24. godini umro zbog predoziranja heroinom. Gitarista Jerry Cantrell je izjavio da je bio u dobrim odnosima sa Vudom i da se često prisećao kako su se odlično zabavljali i družili. On je Vuda smatrao pravim avanturistom punog života i bio je veoma tužan što se sve tako završilo. "Oduvek mrzim što drugi ljudi osuđuju tuđe postupke i odluke. Ova pesma je i usmerena protiv takvih osoba."

Ovo je jedna mračna i istinita pesma, koja je ujedno i osećajna, ali i veoma surova. Vreme je za povratak i ponovno putovanje kroz grunge eru. Uživajte!

PESMA NEDELJE: Alice in Chains - Would? PESMA NEDELJE: Alice in Chains - Would? Reviewed by jane'sworld007 on May 18, 2015 Rating: 5
Powered by Blogger.