Pročitajte ove knjige pre njihove ekranizacije

polica sa knjigama, knjige, čitanje, knjiga film

Pošto se u današnje vreme sve više knjiga ekranizuje, moraćete da preduhitrite Holivud i da pročitate sledeće poznate naslove pre njihove ekranizacije.

1. Tom Rob Smit "Dete 44"


O čemu se radi: Odani oficir Sovjetskog Saveza, Lav Demidov, i njegova žena Raisa, su prognani iz Rusije za vreme Staljinove vladavine, jer su istraživali sumnjiva ubistva dece, odnosno, tragali su za njihovim pravim ubicom. Kad Lav shvati da država skriva serijskog ubicu, čini sve u njegovoj moći da ispravi nepravdu koja je naneta i da spasi mnogobrojne živote ljudi.

Premijera filma: 17. april 2015.

Glavne uloge tumačeTom Hardy, Gary Oldman, Noomi Rapace...

2. Džon Grin "Gradovi na papiru"O čemu se radi: Glavni lik knjige Kventin svoj život provodi očaran devojkom po imenu Margo. Kada mu jedne večeri ona pokuca na prozor, obučena kao nindža, on bez pogovora kreće za njom u kako ona kaže "osvetničku akciju". Nakon te noći, Margo nestaje, ostavivši Kventinu tragove, za koje on veruje da će mu pomoći da je pronađe. Živu ili mrtvu. Ako Vam se svidela knjiga "Krive su zvezde" istog pisca, onda je ovo pravi izbor za Vas. Preporučujem svim mladima.

Premijera filma: 19. jun 2015.

Glavne uloge tumačeCara Delevingne, Nat Wolff...

3. Meri Šeli "Frankenštajn"


O čemu se radi: Ovo je priča o Viktoru Frankenštajnu i o čudovištu koje je stvorio, sklapajući i sastavljajući ga iz različitih delova leševa. Film je ekranizacija istoimene knjige, ali se više bavi Igorom, Vikorovim mladim asistentom odnosno njegovom desnom rukom. Ako ste ljubitelj horor i triler žanrova knjige u ruke i preduhitrite Holivud.

Premijera filma: 2. oktobar 2015.

Glavne uloge tumačeDaniel Radcliffe, James McAvoy...

4. Suzan Kolins "Sjaj slobode"O čemu se radi: Ovo je poslednja knjiga poznatog serijala Igre gladi. Drugi deo knjige govori o buntovništvu i revolucionarnoj Ketnis Everdin, kao i o pitanju da li će ona i njeni saveznici uspeti da se odupru monopolu Kapitola i predsednika Snoua. Drgi deo filma (Mockingjay part 2) će biti sjajan, a sama pomisao na to da će se poznata saga uskoro završiti rastužuje sve ljubitelje Igara gladi.

Premijera filma: 20. novembar 2015.

Glavne uloge tumače:  Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth...

5. Endi Vir "Marsovac"O čemu se radi: Ovo je fiktivna knjiga koja govori o Marku Vatniju, jednom od prvih astronauta koji su sleteli na Mesec. Njegova posada je ubeđena da ga je tamo ubila peščana oluja, ali je on i dalje živ, bez ikakvog signala i veze sa Zemljom. Pripremite se za jednu dugometražnu avanturu o svemiru i njegovoj beskonačnosti.

Premijera filma: 27. novembar 2015.

Glavne uloge tumačeMatt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Kristen Wiig...
Pročitajte ove knjige pre njihove ekranizacije Pročitajte ove knjige pre njihove ekranizacije Reviewed by jane'sworld007 on March 12, 2015 Rating: 5
Powered by Blogger.