Američka horor priča: Serija čija se sezona odgleda u toku 24h


Oni koji redovno prate seriju "Američka horor priča", znaju da je četvrta sezona već uveliko iza nas. 
Za sve one koji ne znaju o čemu se radi, ili koji su čuli, ali im ne zvuči zanimljivo ili se izgovaraju tim da oni "nisu tipovi koji vole horore, a pogotovo američke" ne znaju šta propuštaju.U pitanju je jedna nesvakidašnja serija, koja se bavi mitovima, legendama, koliko izmišljenim toliko i veoma istinitim pričama, pa je zbog toga American Horror Story veoma popularna serija. Iako je najpopularnija kod mladih, ni stariji nisu uspeli da odole.

Prva sezona prati bračni par, koji se zbog svojih problema (muž prevario ženu - nije kliše!) seli u Los Andjeles, grad zabave, muzike, filmske i TV industrije, ali i poznate Murder House, odnosno Kuće Ubistava, u koju ko god da se useli, nikad ne stigne da iseli svoje stvari iz nje. Ova sezona je puna duhova prošlosti i neraščišćenih odnosa.
Druga sezona pod nazvom "Asylum" se bavi jednom izmišljenom mentalnom ustanovom Brajerklif (Briarcliff), ali ne i izmišljenim događajima koji su se dešavali u njoj. Mnoge ustanove su ustvari zlostavljale svoje pacijente i zatvarale nevine ljude ili čak i one koji nisu imali mentalnih poremećaja. U njima su radili i doktori koji su bili nacisti i koji su vršili razne eksperimente nad svojim "zaboravljenim" pacijentima. U ovoj sezoni i jedna mlada lezbijka je pacijent ove ustanove, koju osoblje želi da izleči od njene "bolesti" i izvede je na pravi put.


Treća sezona se bavi veštičarenjem. Radnja je smeštena u Nju Orleans i često se likovi pozivaju na Sejlem i paljenje veštica na lomači. Devojke koje poseduju darove kao što su telekineza, pirokineza itd. postale su učenice Akademije gospođice Robišo. One pokušavaju da se izbore za svoja prava i da se oslobode predrasuda koje su toliko godina vladale o njima.
Četvrta sezona ( po mom mišljenju najbolja ) bavi se cirkuskim "nakazama": bradata žena, najmanja žena na svetu, trbuhozborac, dvoglave sestre itd. su glavni akteri ovog Freak Showa. Neshvaćeni, pokušavaju da se, bezuspešno, uklope u društvo i da zadobiju poštovanje kao i svaki "normalan" čovek. Prolaze kroz mnoge probleme, ulaze u sukobe i najčešće izvlače uvek najdeblji kraj. Smatram da je ovo najemotivnija sezona.


Ukratko sam objasnila radnju svake sezone, koja je uvek priča za sebe i radnje nisu povezane (izuzetak su 2. i 4. sezona).Uglavnom se isti glumci provlače kroz sve sezone. Na vama je da odlučite hoćete li početi pratiti ovu seriju, ali svima toplo preporučujem da to učine (ovo jeste kliše). Ako niste ljubitelji horora, ova serija će vas pretvoriri u jednog od njih.

P.S. Ne mogu da dočekam petu sezonu koja se najavljuje u oktobru 2015. godine. Na internetu postoje mnoga nagadjanja i pretpostavke o tome o kojoj temi će se sad snimiti ova sezona. Neki misle da će se raditi o mitskim bićima, neki o paranormalnim aktivnostima, dok su neki ubedjeni da će ovaj put vanzemaljci predstavljati glavnu temu (nije po mom ukusu).Šta vi mislite?

Glavne uloge tumače : Jessica LangeEvan PetersEmma RobertsKathy Bathes...

Američka horor priča: Serija čija se sezona odgleda u toku 24h Američka horor priča: Serija čija se sezona odgleda u toku 24h Reviewed by jane'sworld007 on February 04, 2015 Rating: 5
Powered by Blogger.