NAJLEPŠE LJUBAVNO PISMO: Džoni Keš i Džun KarterDžoni Keš je jedan od najpoznatijih kantautora današnjice. Ovo pismo je napisao svojoj ženi, za njen 65. rodjendan, 1994. i smatra se za jedno od najlepših i najemotivnijih pisama.


23. jun 1994.
Odens, Danska

Princezo, srećan rođendan!
Ostarili smo i navikli jedno na drugo. Počeli smo da razmišljamo veoma slično. Čitamo misli jedno drugom. Bez pitanja znamo šta druga strana želi. Ponekad jedno drugo iznerviramo ili uzimamo zdravo za gotovo.

Ali ponekad, kao danas, razmislim o svemu i shvatim koliko sam srećan što provodim svoj život sa najboljom ženom koju sam ikad upoznao. I dalje me iznenađuješ i inspirišeš. Činiš me boljom osobom. Ti si predmet mojih želja i jedini razlog mog postojanja. Volim te neopisivo mnogo.

Srećan rođendan, princezo.

Džon

Nakon devet godina Džun Karter-Keš je umrla, od komplikacija posle operacije srca. Nedugo pre smrti, pojavila se u spotu za pesmu Hurt (cover istoimene pesme od Nine Inch Nails), svoga muža.

Dva meseca nakon što je preminula, Keš je napisao sledeće:

11. jul 2003.
podne

Da, volim Džun Karter. Volim je. Volim je i ona voli mene.
Ali ona je sada postala anđeo, a ja to nisam. Ona je anđeo, a ja nisam.


Dva meseca, nakon što je to napisao,odnosno četiri meseca nako smrti svoje žene, Džoni Keš je takođe preminuo.
Ovo je bio njegov poslednji javni nastup.


Pre nego što će izvesti svoju poznatu numeru "Ring of Fire", izjavio je sledeće:

Duh moje supruge Džun Karter, zasenjuje i prekriva me večeras, njenom ljubavlju prema meni i mojom ljubavlju prema njoj. Mi smo povezani negde između raja i zemlje. Ona je sišla nakratko iz raja, da me poseti i da mi večeras pruži snagu i da me inspiriše, kao što je oduvek to radila.


Ovo pismo bilo je na samom vrhu ankete koju je sprovelo jedno životno osiguranje. Oko hiljadu ispitanika izjavilo je da je ovo jedno od najlepših ljubavnih pisama svih vremena. Da li biste se složili sa njima?

Ako vas zanima nešto više o životu Džonija Keša i Džun Karter, predlažem vam da pogledate film "Walk The Line", koji je snimljen 2005. godine i odlično je uspeo da ovekoveči priču jednog jedinog legendarnog kantri pevača, Džonija Keša.

NAJLEPŠE LJUBAVNO PISMO: Džoni Keš i Džun Karter NAJLEPŠE LJUBAVNO PISMO: Džoni Keš i Džun Karter Reviewed by jane'sworld007 on February 16, 2015 Rating: 5
Powered by Blogger.