THE SHAWSHANK REDEMPTION (1994): Recenzija filma


Film Bekstvo iz Šošenka zauzima prvo mesto na IMDB lestvici filmova. Baziran je na jednoj od novela Stivena Kinga (Rita Hayworth and the Shawshank Redemption) i predstavlja jedan od najboljih filmova koji sam gledala u proteklih nekoliko godina.

Bekstvo iz Šošenka prati život mladog bankara Endija Dufresnija (Tim Robbins) koji je osudjen na doživotnu robiju zbog ubistva svoje žene i njenog ljubavnika, uprkos tome što on tvrdi da nije upleten u zločin. U medjuvremenu, Endi se sprijatelji sa Elisom Redingom (Morgan Freeman) i ubrzo kreće da drži časove zatvorenicima koji nemaju srednje obrazovanje i počinje da planira bekstvo.

Film se završava na neočekivan način i ne bi bilo u redu da vam otkrijem sve detalje.Nominovan za 7 nagrada, ovaj film preporučujem svima koji vole spoj krimi-žanra i prave prijateljske priče koja ima srećan kraj. Ili možda ne?

Takodje, ako vam se svideo film "Forest Gamp" (Forrest Gump) ili "Zelena milja" (The Green Mile) trebalo bi da pružite šansu i ovom veoma uspešnom filmu.

Glavne uloge tumače: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton...
Režija: Frank Darabont
Ocena: 9

THE SHAWSHANK REDEMPTION (1994): Recenzija filma THE SHAWSHANK REDEMPTION (1994): Recenzija filma Reviewed by jane'sworld007 on February 04, 2015 Rating: 5
Powered by Blogger.